Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaşlanma ve Gelişim Koordinatörlüğü, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak, sosyal, kültürel, akademik anlamda aktif bir şekilde hayata katılımlarını desteklemek, yaşlıların toplumla buluşmasını, nesiller arası bilgi aktarımının Üniversite bünyesinde sağlanmasını ve yaşlılık dönemine dair araştırmalar yaparak toplumsal fayda sağlamayı hedeflemektedir.

Bu amaçla koordinatörlüğümüz ilk projesi “İkinci Bahar Üniversitesi”  dir.

İkinci Bahar Üniversitesi nedir?

"İkinci Bahar Üniversitesi" emekli olmuş ya da belirli bir yaşa gelmiş bireylerin, hayata dolu dolu devam edebilmesi, yeni beceriler kazanması ve yılların deneyimini zenginleştiren bir ortamda bulunmaları için özel olarak tasarlanmış bir üniversite modelidir.

İkinci Bahar Üniversitesi, yaşla birlikte gelen yaşam deneyimini, bilimle, sanatla ve kültürle harmanlamayı hedeflemektedir. Bu projemizde yıllarını iş hayatına ya da ailelerine adamış bireyler, hem yeni bir sosyal çevre edinip hem de zihinlerini sürekli taze tutacak eğitimler alabilecektir. Üniversite, geniş bir yelpazede dersler sunarak katılımcılara hayal ettikleri ama belki de vakit bulamadıkları alanlarda gelişim fırsatı sunmayı hedeflemektedir. Katılımcılar bu çerçevede sağlık, kişisel gelişim, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık, spor, ziraat ve bahçecilik gibi birçok alanda eğitim alma fırsatı yakalayabilecektir.

İkinci Bahar Üniversitesi bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra  dostlukların yeşerdiği, yeni hayat deneyimlerinin paylaşıldığı ve kişisel yolculukların zenginleştiği bir üniversite olarak görülmelidir. Her ders, her etkinlik, her sohbet, yaşamı yeniden keşfetmek için bir fırsat sunacaktır.

Kısacası, İkinci Bahar Üniversitesi, yaş almaya değil, yaşama odaklanmak isteyenler için mükemmel bir durak olarak planlanmıştır.

bu üniversite modelinde gönüllülük esas olup, öğrencilerimizden eğitimler çerçevesinde bir ücret talep edilmediği gibi eğitimcilerimizde sürece gönüllü olarak destek vermektedir.  Eğitim planı haftada 1- 2gün olacak şekilde 7 haftalık olarak planlanmıştır.  İki akademik dönem (Güz-Bahar) olarak tasarlanan eğitim modelinde, akademik yılı tamamlayan öğrencilerimize dönem sonunun bir mezuniyet törenleri düzenlenecek ve sertifika verilecektir.  Dersler teorik ve pratik dersler olarak planlanmaktadır. Öğrencilerimiz çeşitli atölye programlarıyla teorik bilgilerinin yanı sıra uygulayarak da öğreneceklerdir.